Op.Dr. Ahmet Caymaz | KBB Hastalıkları. Baş & Boyun Cerrahisi Uzmanı – İzmir

Mezoterapi Hakkında Merak Edilen Tüm Soruların Cevapları

izmirmezoterapi

Mezoterapi Nedir?

İlk defa 1952 senesinde Dr. Michael Pistor tarafından uygulanan mezoterapi uygulaması günümüzün en yaygın estetik uygulamaları arasında yer almaktadır.

Minerallerin, vitaminlerin, enzimlerin ve aminoasitlerin tek başlarına ya da karışım halinde derinin orta tabakasına enjekte edilmesi mezoterapi uygulaması olarak adlandırılır.

Hangi maddelerin enjekte edileceği kişinin isteklerine ve hastanın doktor tarafından tespit edilen cilt ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Hangi Durumlarda Mezoterapi Uygulaması Yapılır?

Mezoterapinin uygulama alanları oldukça fazladır. Uzmanlar uygulamanın tercih edilme sebeplerini;

  • Güneş lekesi tedavisi,

  • Cildin yaşlanması,

  • Cilt sarkmaları,

  • Selülit,

  • Kırışıklık,

  • Ciltte çatlaklar,

  • Saç dökülmesi,

  • Kilo kayıpları,

  • Alerjik reaksiyonlar,

  • Spor yaralanmaları,

  • Akut ve kronik ağrılar,

  • Vitiligo, şeklinde sıralamaktadır.

Mezoterapi Uygulamasının Sakıncalı Olduğu Durumlar Var mı?

Mezoterapi uygulaması birçok fayda barındırsa da bazı durumlarda uygulanması sakıncalıdır. İlk olarak, gebelerde ve emziren annelerde uygulanması önerilmez. Bunun yanı sıra, felç geçmişi olan kişilere, kan pıhtılaşma sorunu olan kişilere, kanser hastalarına ve şeker hastalarına uygulanması doğru değildir.

Mezoterapinin Yan Etkileri Var mı?

Uzman doktorlar tarafından uygulandığında mezoterapinin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Uygulama yapılan bölgelerde kızarıklık ya da morluk gözlemlenebilir. Bu tip morluk ve kızarıklıklar 1-2 gün içinde ortadan kaybolur.

Mezoterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mezoterapi uygulaması sonrası, hastaların dikkat etmesi gereken belli noktalar vardır. Bunlardan ilki, uygulama sonrasında aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar/ürünler kullanılmamalıdır. Bunun yanı sıra, uygulamanın yapıldığı bölgeye 10-15 saat boyunca su değdirilmemelidir. Eğer uygulama vücuttaki bir bölgeye yapılmışsa, uygulama yapılan bölgeyi sıkacak kıyafetler tercih edilmemelidir.

Mezoterapi Çeşitleri Nelerdir?

Mezoterapinin cildi canlandırma, kırışıklıkları azaltma, nem dengesini sağlama, leke problemlerini azaltma ve cildi sıkılaştırma etkileri bulunmaktadır. Vücudun farklı bölgelerine uygulanabilen mezoterapinin, bu bölgelerin ismiyle anılan çeşitleri bulunmaktadır.

Yüz Mezoterapisi

Sürekli olarak görünür halde olan yüzümüz hem çevresel kirliliğe hem de güneşin zararlı etkilerine açık bir haldedir. Mezoterapi uygulamasının verdiği canlılık ve direnç ile bunun önüne geçmek mümkündür. Bunun yanı sıra, sarkmaların ve kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında son derece etkilidir.

Saç Mezoterapisi

Saç bölgesindeki cansızlık, saç dökülmelerine sebep olmaktadır. Saç mezoterapisi ile, hem bölgedeki saçlar güçlendirilmekte hem de dökülme problemi ortadan kaldırılmaktadır. Bunun yanı sıra, uygulama saçların daha gür çıkmasını sağlamaktadır.

İzmir Mezoterapi

İle ilgili daha detaylı bir bilgi almaya ne dersiniz? KBB hastalıkları, baş ve boyun cerrahisi uzmanı Dr. Ahmet Caymaz tarafından detaylı bir ön muayene olmak için hemen aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.